دستگاه گرانول ساز
دستگاه گرانول ساز برای بازیافت ضایعات پلاستیکی و انواع زبالهها طراحی و ساخته میشوند. درنتیجه دستگاه گرانول ساز نقش بسزایی در تولید مواد اولیه پلاستیکی برای کارخانهها و تولیدکنندگان محصولات پلاستیکی دارد. دستگاه گرانول ساز وظیفه ساخت گرانول یا پلاستیک دانه دانه را برعهده دارد. پس بطور کلی دستگاه گرانول ساز بسیار مفید برای بازیافت پلاستیکها و بازگردانی آنها به چرخهی تولید است.
روند کار دستگاه گرانول ساز
روند کار دستگاه گرانول ساز بدین صورت است که پلیمرهای قابل بازیافت برای ساخت مواد جدید در دستگاه گرانول ساز ذوب میشوند و به صورت دانههای ریز از انتهای دستگاه بیرون می آیند. مواد اولیه پلیمری به وسیله پیچهای داخل دستگاه گرانول ساز فشرده شده و سپس ذوب میشوند. سپس از طریق پمپاژ کردن، آنها را به سمت نقطه خروجی دستگاه هدایت میکنند. رشتههای خروجی گرانول بعد از بریده شدن توسط تیغه دستگاه گرانول ساز به صورت گرانول یا همان دانههای ریز درمیآیند. این دانهها حرارت بالایی دارند و از طریق نیروی گریز از مرکز به سرعت چرخانده میشوند تا در تماس با هوا سرد شوند.
کاربرد دستگاه گرانول ساز
مواد اولیهی تولید قطعات پلاستیکی به شکلهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند که یکی از این اشکال گرانول است. گرانولها یا دانههای ریز پلیمری که برای ساخت قطعات پلاستیکی مورد استفاده قرار میگیرند از متداولترین انواع مواد اولیه هستند. این مواد توسط دستگاههای متنوعی به قطعات پلاستیکی تبدیل میشوند و هر یک از این دستگاهها به شیوهی مخصوص به خود قطعات را تولید میکنند. در این میان برخی از دستگاهها بهطور خاص برای کار با گرانولهای ترموپلاستیک طراحی شدهاند که به تولیدکنندگان قطعات پلاستیکی اجازه میدهند تا با کمترین میزان هزینه و دورریز مواد اولیه، قطعات موردنظر خود را بهصورت انبوه تولید کنند.
این دستگاههای اختصاصی که با نام دستگاه گرانول ساز شناخته میشوند، میتوانند شما را در فرآیند تولید قطعات پلاستیکی یکپارچه چندین پله جلو بیندازند و با حذف هزینههای اضافی فرآیند تولید شما را به سودآورترین نوع تولید تبدیل کنند.
گامهای موردنیاز قبلا از استفاده دستگاه گرانول ساز
-
- تفکیک کردن پلاستیک بر اساس جنس و نوع
- خشک کردن و تمیز بودن مواد اولیه جهت خوراکدهی
- از قبل گرم کردن مواد، جهت گرفتن ظرفیت بالاتر
اجزای دستگاه گرانول ساز
-
- قیف
- سیلندر
- مارپیچ
- تنظیمکننده دما
- همزن و ناقل
ویژگیهای دستگاه گرانول ساز چیست؟
یک دستگاه گرانول یا اکسترودر باید دارای گیربکس و سیلندر و مارپیچ با کیفیت باشد.
شاسی دستگاه: شاسی دستگاه بخشی از دستگاه است که در واقع دستگاه روی آن سوار میشود و میتوان گفت اسکلت اصلی دستگاه است. شاسی دستگاه باید سنگین شد توجه داشته باشید در دستگاه گرانول یک حرکت دورانی صورت میگیرد و اگر وزن شاسی کم باشد موجب لق زدن در دور های بالا و در نتیجه از بین رفتن و خورده شدن مارپیچ میشود
استفاده از قطعات الکتریکی با کیفیت: اگر سازنده از قطعات الکتریکی بی کیفیت استفاده کند، سبب میشود که قطعات در کوتاه مدت نیاز به تعویض داشته باشند و علاوه بر هزینه تعویض هزینه ی خواب تولید هم نصیب شما میشود.
مزایای دستگاه گرانول ساز
استفاده از دستگاه ساخت گرانول ساز مزایای زیادی دارد که برخی از مهمترین آنها را نام میبریم:
-
- هزینهی مناسب: دستگاه گرانول ساز به نسبت سایر دستگاههای تولید پلاستیک به صرفهتر و کم هزینهتر هستند.
- انعطافپذیری: دستگاههای گرانول برای قالب زدن محصولات پلاستیکی از یک سطح مقطع ثابت استفاده میکنند که همین مورد باعث افزایش انعطافپذیری در طراحی محصول میشود. برای تصور این سطح مقطع ثابت میتوانید یک قالب پنیر گرد را تصور کنید که با هر بار برش آن یک شکل مثلثی حاصل میشود.
- ایجاد امکان تغییر پس از قالبگیری: معمولا پلاستیک خارج شده از دستگاه گرانول کاملا خنک نیست و هنوز گرمای کافی برای اعمال تغییرات ظاهری را دارد. این موضوع به تولید کنندگان اجازه میدهد تا با استفاده از ابزارهای گوناگونی همچون قالبها و غلتکها پلاستیک تولید شده را دستکاری کنند و شکلهای متفاوتی در آن ایجاد نمایند. این امکان، تولید قطعات پلاستیکی متنوع را برای کارخانجات پلاستیکسازی ساده و از بروز خطاهای مرتبط با تولید جلوگیری میکند.
معایب دستگاه گرانول ساز
دستگاه گرانول ساز مزایای متعددی دارد ولی دارای معایبی نیز است:
-
- مغایرت در اندازهی محصول نهایی: هنگامی که قطعهی پلاستیکی بهصورت گرم از دستگاه خارج میشود، بر اثر تغییر دما تا حدودی گسترش پیدا میکند و دچار تغییر در ابعاد اولیه میشود. از آنجا که این انبساط به شرایط بسیار متنوعی وابسته است، پیشبینی آن تقریبا غیر ممکن است و همین موضوع کار با دستگاه گرانول را به یک چالش جدی بدل کرده است؛ چرا که تولیدکنندگان در حین کار با این دستگاه مجبور به پذیرش تغییر ابعادی زیاد و حتی تغییر در مقاومت محصول نهایی هستند.
وظیفه دستگاه گرانول ساز
وظیفه دستگاه گرانول ساز پایان دادن به فرآیندی نیمه تمام از طریق فرآیندهای شکلدهی پیشرفته است. انواع این فرآیندهای شامل چگال کردن، نرم کردن، هموژنیزه کردن، تغییر ماهیت شیمیایی مواد( باز فعال کردن) و … هستند. پس از فرآیند شکلدهی، محصول تحت تاثیر سایر فرایندها از قبیل جامدسازی به وسیله فشار هوا یا برق انداختن، میتواند ویژگیهای جدیدی کسب کند. وظیفه دستگاه گرانولساز به طور کلی شکلدهی به مواد است.